10+1 Καλοί λόγοι να ξεκινήσεις γυμναστική, τώρα!

Εντάξει όχι τώρα, ξέρω ακούγεται αγχωτικό. Μπορείς και αύριο, να κάνεις την προετοιμασία σου, να πάρεις τα αθλητικά σου, το πιο fancy κολάν (που δεν διαγράφει εσώρουχο, σημαντικό!) και το πιο ανθεκτικό μπουκάλι για νερό γιατί σου υπόσχομαι θα ναι το μόνο που θα χρησιμοποιείς κάθε φορά και θα το γεμίζεις περισσότερες από δυο φορές μέσα σε μια ημέρα! Το ξέρω, σε έχω βάλει ήδη στο κλίμα και ήδη κοιτάς εξοπλισμό, περίμενε όμως να δεις και γιατί!





Θα σου μιλήσω εκ πείρας, μπορεί η πορεία μου στο γυμναστήριο να είναι κάθε άλλο παρά μεγάλη, αλλά είναι τόση ώστε να με κάνει να συνειδητοποιώ το "τότε" και το "τώρα", το "πριν" και το "μετά", όχι δεν θα σου δείξω φωτογραφία με την κοιλιά φρατζολάκι του "πριν" και το 6pack του "τώρα", μη χαίρεσαι. 

Αυτό το διάστημα, μπορεί και τώρα που μιλάμε να κλείνω έναν ολόκληρο χρόνο από την πρώτη μου συνδρομή στο γυμναστήριο και δεν το μετανιώνω. Όχι γιατί ξαφνικά απέκτησα το σώμα των "ονείρων" μου, δεν πιστεύω σε αυτά. Το σώμα των "ονείρων" σου είναι αυτό που έχεις αυτή τη στιγμή και κάθε στιγμή και πρέπει να το αγαπάς και να μη το αναγκάζεις να αλλάζει για να ταιριάζει σε αυτά που ορίζουν οι άλλοι. Δεν αναφέρομαι όμως ούτε στις ακρότητες, το σημαντικό είναι να έχεις ένα υγιές σώμα, τώρα αν έχεις λίγο κοιλίτσα ή αγύμναστα μπουτάκια, αυτά αλλάζουν αρκεί να έχεις όρεξη, ψυχική διάθεση και λίιιιγο ελεύθερο χρόνο. Ας επανέλθω όμως, δεν το μετανιώνω γιατί διαρκώς βλέπω αλλαγές στο σώμα μου και στη διάθεση μου.


Το γυμναστήριο δεν είναι μόνο για να κάνεις βάρη ή διάδρομο, υπάρχουν πολλά ομαδικά προγράμματα στα οποία μπορείς να συμμετέχεις. Όλοι ταιριάζουμε στο γυμναστήριο, και αυτοί που κοιτάνε τα στιβαρά τους μπράτσα και χαίρονται να περνάνε από μπροστά σου ενώ αναδύεται η σιχαμένη μυρωδιά από το ιδρωμένο τους μπλουζάκι και εμείς που χαιρόμαστε να κάνουμε zumba και να κοκκινίζουμε κάθε φορά που ανεβαίνουμε κιλά στο εκάστοτε όργανο.

Αν αποφασίσεις να γραφτείς στο γυμναστήριο, η δική μου συμβουλή είναι να το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου και για να περνάς εσύ ευχάριστα και όχι γιατί θεωρείς τον εαυτό σου "χοντρό" ή "αντιαισθητικό" ( τα έχω ακούσει κι αυτά), αλλιώς θα καταλήξεις τα πιέζεις το σώμα σου να πραγματοποιήσει μια όχι δική σου επιθυμία. 

Σου υποσχέθηκα λόγους όμως,
  1.  Θα εκτονώνεις όλη σου την ενέργεια, που αν καθόσουν σπίτι το πιο πιθανό είναι να έβλεπες σειρές στον υπολογιστή τρώγοντας παγωτό.
  2. Θα έρθεις πιο κοντά με άτομα που για διάφορους λόγους είχες χαθεί, πείσε λοιπόν αυτό το άτομο να γραφτείτε μαζί.
  3. Θα γεμίζεις τα απογεύματά σου, τα πρωινά σου, τα μεσημέρια σου, που κάθε φορά αναρωτιόσουν τι θα κάνεις.
  4. Θα μάθεις να περνάς καλά και με τον εαυτό σου.
  5. Θα αλλάξεις με τον καιρό τη διατροφή σου, θα εντάξεις πιο υγιεινές τροφές, όπως λαχανικά και φρούτα και θα ελαττώσεις τα τηγανιτά.
  6. Θα πίνεις περισσότερο νερό.
  7. Σαν απόρροια των δυο παραπάνω, το δέρμα σου θα είναι πιο ενυδατωμένο και πιο λαμπερό.
  8. Θα βλέπεις αλλαγές στο σώμα σου, που ούτε καν φανταζόσουν και δεν είχες προγραμματίσει.
  9. Η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει, αφού μέσω της δικής σου προσπάθειας θα χτίσεις ένα ακόμη πιο όμορφο και υγιές σώμα.
  10. Θα αποκτήσεις περισσότερη αντοχή.
  11. Θα μάθεις ότι κάθε αλλαγή που θέλεις να πραγματοποιήσεις, περνάει από το χέρι σου και αν κινητοποιηθείς και δράσεις θα τη δεις να γίνεται πραγματικότητα!
Υγ.Αν θες να μεγαλώσει η παρέα μας και να τα λέμε πιο συχνά, γίνε μέλος στο blog και ακολούθησε την ομάδα στο facebook!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σου στέλνω, πολλά γυμνασμένα αλλά όχι ιδρωμένα(μπλιαξ) φιλιά!

Σχόλια